2012. február 2., csütörtök

A szemezés


A szemezés olyan, mintha széttárnád a lábad - A tekintet titkairól tabuk nélkül! Hogyan csináld?

Először is tudnod kell, ha szemébe nézel, úgy igazán, és ellenállhatatlanul, akkor kitárulkozol. Legyél őszinte magaddal olyan, mintha lehúznád a slicced, vagy a lábad közét nyitnád szét, hiszen a tekintet összefonódása után már - hacsak nem megálljt parancsol az agyad, egy körülmény, egy élethelyzet – nincs is megállás. A tekinteted kinyitásával, vagyis amikor valóban a másik szemébe nézel, és nem csak zárkózottan a beszéd miatti formaságok miatt rápillantasz, akkor elárulod magad. Ezt be kell vallanod magadnak, és értened kell, a győzelemhez le kell feküdnöd a rohanó vadállat előtt. Ez talán megalázkodás, talán bizonytalan, de bizalom, és odaadás nélkül nincs siker számodra.
Engedd meg magadnak a kinyílást. Nem vagy már kisgyerek, ha fiatal is vagy, annyit láttál, hogy vállalhasd érzelmeid, a szeretet, a vonzódás szép dolog, és ha elutasításban is volt részed, egyet biztosan elmondhatsz magadról, ismét vágyakoztál, és ismét képes lettél volna szeretni. Annyira szép ez!
Azt is tudnod kell, hogy csalódhatsz, aki ilyen kiszolgáltatott, azt becsaphatják, az megjárhatja, hiszen lehet egy játék egy kis eszköz egy kis kaland, amit a buszon pár megálló múlva eldobhatnak. De ha egy idegen tekintetébe nézel - ugyan nem benne van ebben a nagy pakliban, hogy leszáll hamarosan, és továbbáll? Érezd egy kicsit a pillanat hevét, az adott időszak örömét. Ne arra gondolj, ez csak ennyi volt, hanem arra, igen ezt megint átélhettem. Ezzel a mentalitással szerelmes leszel az egész életbe.
A szemezés technikája elsőre egyszerűnek tűnik, de minthogy egy érzékszerv nagyon sok apró rezdülésre képes. Azt tanuljuk róla, ingereket fogadunk be, de ingereket is adhatunk le vele, ugyan ezt valóban tanulni kell.A szemezést nem lehet őszintétlenül csinálni, úgy hamar lebuksz, ha félsz, izgulsz, zavart vagy, vagy még inkább, ha zavarban vagy az látszik a tekinteteden. Akkor a szem zavaros. Akkor előtte mintha számítógép lenne apró hullámok jelennek meg a kötőhártyán. Amikor tiszta és rezdületlen akkor nyitott. Ha pislant, akkor elfáradt gondolod de nem mindegy a pislantás ritmusa. Ha az éppen szívritmussal és akár a magyar népdalok ritmusával egyező negyed, fél, egész ütem, akkor fáradt, gondolkodó, merengő, mérlegelő, ha viszont 3/4-es, vagyis a dumm után még egy szösszenetnyit csukva hagyja szemét akkor zavart és megijedt, akkor kellemetlen helyzetbe került az illető.
Amikor a szemébe nézel, ezért légy nyugodt, akár meredj bele, de ne dülleszd ki a szemed, mert az ijesztő lehet. A szem képes mosolyogni, gondolj arra, hogy épp ezt teszi, mert ettől tiszta és vidám lesz a szem, és tekints úgy erre a szervre, mint amiből sugarak áradnak ki. Ez a szem beszél, a másikhoz szól. Képes rá. Szólítsd meg. Ez az egész az agyadban dől el. Ha kételkedsz magadban tekinteted bizonytalan lesz, és a bizonytalan lápra senki sem épít várat.
Azután, ha ránéztél és elkaptad a pillantását, ne engedd el. Ha lenéz, nézz te is le és lentről felfelé. A tekintet, mintha csak egy kart emelne fel, vagy egy fátylat a másik arca elől, képes a szemközt ülő szemhéját puszta gondolati erővel felemelni, mert a két elme képes hangtalanul kommunikálni egymással.
HídAmikor a szemébe nézel, és az a szem tiszta, akkor megtaláltad, amit kerestél. Nem rezdül a pupilla. Ha semmi sem rezdül, nyíltan hív a keringőre s talán lassú tangóra, ha viszont szemhéja pillái eltakarják az egyenes tiszta tekintetet, szégyelli érzéseit, és zavarban van, ekkor meg kell győznöd, ha kell, már szavakkal. Amikor elérted vadat, még nem győztél, vadász!
Meg kell tartanod, s hazavinned a zsákmányt. S a szemezés esetében ez a bevonzást jelenti. A szem, egy feneketlen kút, amely képes behúzni a másik tekintetét be a szívez a gerinchez a magasba, a lélek helyére a csecsemőmirigyhez vagy egész a lágyékig, hangot adva az állatias, de őszinte ösztönöknek.
A szem nem egyenesen húz be. Ez egy láthatatlan spirál, ami betekergőzik a pupilla közepébe, abba a kis mandulába, a sötét magba, s magával rántja a kiszemelt kedvest. Képzeld el, ezt az erőt, a tiszta tekintetet, amely berántja, el fogja varázsolni, megbabonázza. Úgy férfit, mint nőt. Ha ennek a húzásnak is enged... már régen tiéd szíve... akkor már szeret!

Forrás: harmonet.hu Kiss-Kárpát/részletek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése