2012. február 12., vasárnap

Tetszünk egymásnak, avagy a tetszel jelek


Annyiszor olvastunk már ezekről a jelekről, valahogy mégsem mindig sikerül megvalósítani, avagy észrevenni őket, ha megtetszik nekünk valaki. Pedig ez a lényegtelennek és véletlenszerűnek tetsző első öt lépés döntő fontosságú az új kapcsolat szempontjából. Íme egy kis ismétlés:

Ha valaki más neműek társaságába kerül a testében fiziológiai változások mennek végbe, a viselkedése is megváltozik. Csökken a szem táskássága, megszűnik a löttyedt tartás, a mellkas kidüllesztődik, has behúzódik, az egész megjelenése fiatalosabb lesz. A férfi felszegi fejét, állát, hogy dominánsabb benyomást keltsen. A nő is kidomborítja mellkasát, félrebillenti a fejét, a hajával játszik, a csuklóját mutogatja. Ezeket a változásokat leginkább strandon lehet megfigyelni, amikor a nő és a férfi szembe mennek egymással a pillantásuk találkozik, és  miután elmennek egymás mellett, visszaáll az eredeti helyzet. Mivel a máshol megfigyelhető udvarlási szokások tanultak, mesterkéltek lehetnek. A fentiek önkéntelenek.
Attól lesz valaki szexi az eltérő neműek szemében, ha nemi különbözőségét reflektorfénybe állítja. A nő sikere azon múlik az intim kapcsolatokban, mennyire tud udvarlási jeleket küldeni a férfinak, és hogyan tudja a dekódolni a válaszjelzéseket. Tehát a nő kezdeményez azzal, hogy finom jeleket, küld a férfinak, aki a zöld jelzést látva lép, és megteszi az "első" lépést. Ha tehát egy férfi átvág egy szórakozóhelyen és megszólít egy nőt, azt többnyire azért teszi, mert a nő testbeszédével, mozdulatai sorozatával jelezte felé, hogy tetszik neki, szabad az út.

Íme tehát a csábítás folyamata:

1. Szemezés: A nő körülnéz a szórakozóhelyen, meglátja a neki tetsző férfit. Megvárja amíg a férfi észreveszi, majd öt másodpercig szemez vele, és elfordítja tekintetét. A férfi ezután azt figyeli, hogy megismétli-e a nő az előbbi mozdulatsort. Mivel a férfiak testbeszédértés terén lassabbak a nőknél, háromszori ismétlés kell, amíg a férfi felfogja miről van szó. :-) Jellemző...

2. Mosoly: Ha nő mosolyog azt jelzi a férfinak, hogy szabad az út. De mivel nem minden férfi tudja értelmezni ezt a jelet, sokszor nem tesz semmilyen lépést. A nők pedig azt a következtetést vonják le, hogy nem érdeklik a férfit. Mosoly nélkül viszont nem lehet siker.

3. Magakelletés: A nő kihúzza magát, lábát térdnél, vagy bokánál keresztbe teszi. Ha áll csípőjét oldalra billenti, fejét félrehajtja, így teszi szabaddá a nyakát. Amikor a haját babrálja, ruháját, ékszereit igazgatja,  mindezzel az sugallja férfinek, hogy neki szépítkezik. Erre a férfi hasbehúzással, mellkidüllesztéssel, ruhaigazgatással, hüvelykujj övbe akasztásával reagál. Mind a ketten egymás felé fordítják a testüket, és a lábfejüket is.

4. Beszélgetés: A férfi odamegy a nőhöz, és társalgást kezdeményez, többnyire valamilyen kockázatmentes közhellyel, melynek egyetlen célja, hogy megtörje a jeget.


5. Érintés: A nő alkalmat keres, hogy könnyedén megérintse a férfi karját, akár látszólag véletlenül, akár készakarva. A kéz megérintése az intimitás magasabb fokát jelzi, mint a karé. Az érintés különböző fokozatait aztán a nő megismétli, hogy megtudja, örül-e neki a férfi, és hogy tudtára adja, nem volt véletlen az első. A váll futó megérintése azt üzeni, hogy a nőnek fontos a férfi megjelenése. A kézfogás az érintési szakasz gyors elérésének eszköze.


Forrás: Allan és Barbara Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Holnap kipróbálom... ;-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése